Over Talk-Now

jeanetteWie zijn wij

Talk-Now is opgezet door initiatiefneemster Jeanette Koenen. Jeanette is zelf ervaringsdeskundige en weet ook hoe het is als je niet praat. Samen met vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en ambassadeurs is het de bedoeling dat het taboe rond praten over seksueel misbruik doorbroken wordt.

Ons doel

Talk-Now is opgezet naar aanleiding van gesprekken die Jeanette heeft gevoerd met volwassenen. Zij hadden nooit eerder gesproken over hun seksueel misbruik. Jeanette heeft een onderzoek gedaan naar wat er gebeurt met mensen die er niet over praten en wat de gevolgen waren van hun seksueel misbruik.

Zij heeft de uitkomsten als schokkend ervaren. “Het is schrikbarend hoeveel lichamelijke en/of psychische klachten er zijn ontstaan bij mensen die zijn misbruikt en zich stil hebben gehouden. Ik vind het noodzakelijk jongeren er bewust van te maken dat het praten over seksueel misbruik van belang is om het ontwikkelen van klachten op latere leeftijd tegen te gaan.”- Jeanette Koenen

Talk-Now wil dit voorkomen. Talk-Now streeft ernaar om jongeren te laten weten wat seksueel misbruik is, maar wil ook jongeren helpen om er eerder over te praten met elkaar.

Waarom Talk-Now

We zijn allemaal anders, maar de manier waarop het misbruik ons beïnvloed is zeer vergelijkbaar. We gaan allemaal op een andere manier om met verwerken. Zo verschrikkelijk als het misbruik was en hoe heftig de gevolgen ook zijn, genezing is voor iedereen mogelijk. Duizenden overlevenden van seksueel misbruik zijn sinds het praten over hun verhaal opgebloeid.

Het misbruik was niet jouw schuld, maar jij bent er verantwoordelijk voor hoe jij ermee omgaat. Niemand heeft het vermogen om jou te genezen, dat kan jij alleen maar zelf. Neem kleine stapjes dat is veel gemakkelijker en je hoeft het echt niet alleen te doen. We kunnen je begeleiden, helpen met delen, je inzichten bieden en aanmoediging geven tijdens je verwerking. Je bent niet alleen.

De schaamte en angst die vaak ontstaat na seksueel misbruik dwingt ons te leven met geheimen. Je bent uitgenodigd om uit die eenzame stilte te komen door nu te gaan praten.

Talk Now. Stap uit de schaduw van de stilte..” – Jeanette Koenen